DATUM: 30. travnja 2025. u 10 sati svečano otvorenje u kongresnoj dvorani Bluesun hotela Soline
PROGRAM:
Svečano otvorenje festivala i stručni paneli
10:00 sati - svečano otvorenje uz pozdravne govore
10:15 sati – pozdravni govori
10:30 sati – Panel 1
Budućnost održivog turizma kroz autentičnu gastronomiju
Sudionici:
- Stipe Čogelja, zamjenik župana, Splitsko – dalmatinska županija /Matea Dorčić pročelnica Upravni odjel za turizam i pomorstvo, Splitsko – dalmatinska županija
- Ivana Vladović, direktorica, Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije
- Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika grada Makarske, Grad Makarska
- Joze Tomaš, predsjednik, HGK - Županijska komora Split
- Božo Skoko, profesor Fakultet političkih znanosti, suvlasnik vodeće hrvatske komunikacijske agencije za brendiranje u turizmu, Millenium promocija
- Željko Stašević, izvršni direktor, Bluesun Hotels & Resorts
11:40 sati coffee break
12:00 sati – Panel 2
Razvoj destinacijskih gastro brandova
Sudionici:
- Ivan Pažanin chef i vlasnik restorana
- Martina Pernar Škunca, vlasnica Paške Sirane, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga
- Mate Jerković, direktor, Vinarija Jerković
- Drago Nosić, direktor, Poetica destilerija Vrgorac
- Jurica Glavina, UHPA, predstavnik regije Dalmacija
- Denis Zec, operativni direktor, Medora Hotels & Resorts
- Dario Gašpar, direktor, Vinarija Gašpar
12:45 sati - edukativna radionica - Prava i odgovornosti u hotelijerstvu, profesor Ivo Mravičić
13:10 Panel 3
Brendiranje destinacije kroz gastro manifestacije
Sudionici:
- Valentina Medić Vitković, direktorica, Turistička zajednica općine Brela, Autentica food&wine gastro festival
- Željka Opačak, direktorica, Turistička zajednica grada Vrgorca, Dani dalmatinskog pršuta i vina
- Ivana Menđušić, direktorica, Turistička zajednica grada Drniša, Taste like Dalmatia Drniš, Festival drniškog Merlota
- Sabina Gligora Sabalić, suorganizatorica, Fešta od sira, Kolan - otok Pag
- Alijana Vukšić, direktorica, Turistička zajednica grada Splita, Mjesec gastronomije u Splitu - Štorije o'spize
- Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, organizatorica, Festival Skradinskog rižota
- Martina Rendić direktorica, Turistička zajednica grada Supetra, Otključavanje okusa otoka Brača
- Milijana Borojević, direktorica, Turistička zajednica grada Korčule, Slow food koncept
14:00 ručak, Dalmatinski zalogaji, Chefovi Bluesun Hotels & Resorts