logo small
hr | en | de | cz | it | fr | pl | si | ru | sk

IQM Destination Brela – korak prema održivom turizmu „vrela ljepote“

17.02.2022.

Područje općine Brela postaje dio projekta IQM Destination te uspostavlja sustav integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji. Sudjelovanje u projektu IQM Destination Turistička zajedica općine Brela prepoznala je kao korak prema održivom turizmu te daljnjem razvoju izvrsnosti destinacije i svih dionika.

Ovaj jedinstven projekt, primjer dobre prakse Svjetske turističke organizacije UNWTO, uključuje nekoliko faza implementacije koje ću na području TZ Brela uključivati aktivnosti kojima će se mjeriti, pratiti i nastojati poboljšati kvaliteta ukupnog doživljaja „vrela ljepote“, kako gosti nazivaju područje općine Brela.
IQM Destination koji vodi tim iskusnih dugogodišnjih turističkih djelatnika, a čine ga Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli i Pero Matić projekt je upravljanja kvalitetom u destinaciji koji naglasak stavlja na važnost sinergije, suradnje te kvalitete usluga i proizvoda kako bi se podigla ukupna razina zadovoljstva gosta u destinaciji. Uz Brela, projekt se trenutno provodi na desecima destinacija diljem Hrvatske – Lošinju, Vodicama, Novalji, Rabu, Bolu, Supetru, Korčuli, Pelješcu i drugima.
Nakon početnog mjerenja zadovoljstva destinacijom gostiju, dionika i stanovnika, slijedi stvaranja standarda IQM Destination Brela koji će izvornu ponudu Brela staviti u kontekst svjetskih trendova u turizmu. Svaki dionik projekta ostvarit će standarde određene za pojedinu grupu subjekata – hoteli, privatni smještaj, ugostitelji, turističke agencije, suvenirnice – te će na taj način izravno pridonijeti iskoraku u kvaliteti ponude i doživljaja naše destinacije.
Projekt IQM Destination, čija provedba traje u pravilu tri godine, povezuje sve subjekte u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu, a buduće dionike projekta u Brelima međusobno će umrežiti te poticati na suradnju kako bi se ispunila očekivanja gostiju, drugih dionika i lokalnog stanovništva. Tijekom provedbe projekta, dionike očekuju individualni auditi i savjetovanja sa stručnjacima, edukacije prema odabranim temama te pozivi na javne tjedne edukacije za turističke profesionalce „Srijedom u 17“, a sve s ciljem poticanja izvrsnosti koja je temelj za daljni iskorak u kvaliteti destinacije. 
U sklopu projekta IQM Destination prati se razvoj, savjetuje se kako unaprijediti kvalitetu proizvoda i usluga, razvijaju se novi turistički proizvodi, promiče se lokalna autohtona priča, domaći kvalitetni proizvodi, kultura destinacije. Fokus se istovremeno stavlja na gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti, ali i na lokalno stanovništvo.
 

Aktivni odmor

Vidi sve
 

Nagrada Plavi cvijet 2012.

Akcija PLAVI CVIJET Hrvatske turističke zajednice uključuje ocjenjivanje uređenosti turističkih mjesta primorske Hrvatske kao cjeline i pojedinačnih elemenata.

Brela -
Vlažnost -
Tlak zraka -
Vidljivost -
Vjetar -
© TZ Brela 2014.       Development:   nove vibracije logo Nove vibracije d.o.o.