logo small
hr | en | de | cz | it | fr | pl | si | ru | sk

U Brelima održana prezentacija o Bed&Bike objektima

14.02.2017.

U utorak, 14. veljače 2017. godine, u prostorijama Općine Brela, održana je prezentacija “Bike objekti, agencije i usluge – mogućnosti za razvoj ponude za cikloturiste”.

Prezentaciju su organizirali Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Biciklistički savez Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s TZO Brela.
Radionica je održana uz prisustvo predstavnika TZ Splitsko-dalmatinske županije direktora gosp. Joška Stelle i gosp. Siniše Mikačića, predsjednika Biciklističkog saveza SDŽ gosp. Denisa Špadine, te novinarke gđe. Ružice Mikačić.
 
Teme prezentacije-edukacije:
1. Cikloturizam u svijetu
2. Cikloturizam u našoj županiji
3. Što je do sad napravljeno u cikloturizmu SDŽ i kakvi su planovi za 2017.
4. Bike& Bed smještaj ( Bike hoteli, Bike objekti, Bike kampovi) početak izdavanja potvrda o kvaliteti objekata i što je sve potrebno za dobivanje  oznaka kvalitete Dalmatia Bike&Bed
5. Bike agencije mogućnosti za suradnju sa stranim agencijama i što Vam sve omogućava to što cikloturizam uključite u ponudu Vaše agencije
6. Bike usluge ( Bike shopovi, Bike servisi, Bike transport, Rent a bike, Bike znanost) početak izdavanja potvrda o kvaliteti objekata i što je sve potrebno za dobivanje  oznaka 
Dalmatia Bike usluga
7. Primjeri iz lokalne prakse koji će Vam pokazati ogromne potencijale za razvoj cikloturističke ponude
 
Prezentacija je privukla interes privatnih iznajmljivača koje je u ime Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije pozdravio direktor Joško Stella, uvodno se osvrnuvši na važnost razvoja cikloturizma u županiji i planove njegova razvoja u sljedećih nekoliko godina.
 
Kako je izložio gosp. Denis Špadina u svojoj prezentaciji, cikloturizam u Europi broji preko 20.000.000 cikloturista koji ostvare 44 milijarde eura prometa godišnje. 
Označeno je 3.500 km staza na 97 cikloturističkih ruta, 5 cikloturističkih karata, licencirano je 45 bike vodiča, organizirano 10 novih biciklističkih utrka te zaposleno 100 osoba u ovom segmentu turizma.
 
Radi svega navedenog iz godine u godinu raste potreba za tzv. Bike&Bed smještajnih jedinica u našoj županiji. Oznaka Bike&Bed znači da smještajni kapaciteti biciklistima, osim mogućnosti pružanja jednog noćenja, nude zaključavanje bicikala, minimalni servis za popravak te pranje i sušenje potrebne opreme.
 
Direktorica TZO Brela gđa. Valentina Vitković istaknula je da je cilj ove radionice uključivanje privatnih iznajmljivača, agencija i hotelijera u ovaj segment turizma, kako bi zajednički otvorili mogućnost za proširenjem sezone kroz dodatni sadržaj.
Svima koji su se odazvali na radionicu i pokazali interes za uključivanjem u ovaj specijalizirani oblik turizma, TZO Brela sufinancirati će 50% iznosa potrebnog za dobivanje certifikata.

Aktivni odmor

Vidi sve
 

Nagrada Plavi cvijet 2012.

Akcija PLAVI CVIJET Hrvatske turističke zajednice uključuje ocjenjivanje uređenosti turističkih mjesta primorske Hrvatske kao cjeline i pojedinačnih elemenata.

Brela 16°C
Vlažnost 26.9 %
Tlak zraka 1018 hPa
Vidljivost 10 km
Vjetar 18.4 kph
© TZ Brela 2014.       Development:   nove vibracije logo Nove vibracije d.o.o.