logo small
hr | en | de | cz | it | fr | pl | si | ru | sk

Prijava i odjava gostiju putem jedinstvenog informacijskog sustava eVisitor

Od 1. siječnja 2016. godine, započela je primjena novoga jedinstvenoga nacionalnoga sustava prijave turista TZ eVisitor. Od tog datuma više ne vrijede dosadašnji oblici prijave, nego se prijava i odjava gostiju isključivo vrši prijenosom podataka u aplikaciju eVisitor. 
Njegova primjena temelji se na novom „Pravilniku o načinu vođenja popisa turista te obliku i sadržaju obrasca prijave turista TZ“ (NN 126/15): 
 
narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html
 
Svi obveznici prijave i odjave turista mogu je obavljati samostalno ili posredstvom turističkih agencija.
Korištenje sustava eVisitor je besplatno.
 
Svaki pružatelj usluga smještaja na području Općine Brela treba osobno preuzeti korisničke podatke u TZO Brela, a to su: 
- korisničko ime
- lozinka
- TAN lista kodova za pristup sustavu.
 
Molimo sve iznajmljivače i ostale turističke subjekte da u uredu TZO Brela osobno preuzmu podatke za registraciju u sustav eVisitor.
 
Za preuzimanje podataka za registraciju potrebno je donijeti:
- Rješenje o odobrenu za pružanje usluga smještaja (ukoliko ga niste već dostavili)
- osobna isprava nositelja rješenja (osobna iskaznica ili putovnica).
 
Ukoliko korisničke podatke za pristup sustavu eVisitor nositelj rješenja nije u mogućnosti osobno preuzeti u Turističkom uredu, molimo da uz navedene dokumente dostavite i:
- kopiju osobne isprave opunomoćenika
- punomoć ovjerena kod javnog bilježnika
- osobna iskaznica opunomoćene osobe
 
Ulaskom u sustav eVisitor svim korisnicima je omogućen pristup pisanim i video uputama za rad. 
 
WEB: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor
Na navedenoj poveznici mogu se preuzeti osnovne informacije o sustavu te informativni letci za korisnike: TZ i obveznike.
YOUTUBE KANAL: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g
Na navedenoj poveznici mogu se pregledavati edukativni video materijali kako bi unos podataka bio olakšan.
WIKI STRANICE: Oni korisnici koji imaju svoje informacijske sustave, mogu ih prilagoditi za razmjenu podataka sa eVisitorom, a sve potrebne informacije za programere nalaze se na poveznici: www.evisitor.hr/eVisitorWiki/Javno.Web-API.ashx
Nakon prijave na sustav eVisitor www.evisitor.hr , u gornjem desnom kutu ekrana nalazi se ikona, označena sa upitnikom, putem kojega se pristupa wiki sadržaju. Navedenom sadržaju nije moguće pristupiti bez prethodne prijave na sustav eVisitor. Na navedenoj stranici nalaze se važne informacije o sustavu kao i dokumentacija za spajanje sa ostalim sustavima. Isto tako mogu se pronaći i najčešća pitanja sa odgovorima.
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA I SAVJETI ZA SUSTAV eVisitor: www.evisitor.hr/eVisitorWiki/Javno.eVisitor-Cesto-postavljana-pitanja.ashx
 
TZO Brela provodi edukaciju iznajmljivača za korištenje sustava eVisitor. Sve zainteresirane molimo da se prijave u ured TZO Brela kako bi zakazali termin edukacije (telefonski ili putem elektroničke pošte).
 
Turistička zajednica Brela osigurala je svim obveznicima prijave i odjave turista terminal za prijavu i odjavu turista u prostoru ureda TZO Brela, stručnu pomoć vezanu uz korištenje sustava eVisitor, individualne edukacije, te je izdala korisničke upute koje su dostupne na službenoj stranici TZO Brela, HTZ-a,  te na zahtjev i u tiskanom obliku.
 
Unaprijed Vam zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju za pomoć i sve daljnje informacije.
 
Vaš ured Turističke zajednice Brela

 


pdf:eVisitor - Upute za hotele
pdf:eVisitor - Upute za turističke agencije
docx:PUNOMOĆ turističkoj agenciji za korištenje sustava eVisitor - OBRAZAC

Aktivni odmor

Vidi sve
 

Nagrada Plavi cvijet 2012.

Akcija PLAVI CVIJET Hrvatske turističke zajednice uključuje ocjenjivanje uređenosti turističkih mjesta primorske Hrvatske kao cjeline i pojedinačnih elemenata.

Brela -
Vlažnost -
Tlak zraka -
Vidljivost -
Vjetar -
© TZ Brela 2014.       Development:   nove vibracije logo Nove vibracije d.o.o.