logo small
hr | en | de | cz | it | fr | pl | si | ru | sk

Ribolov

Za obavljanje rekreacijskog i sportskog ribolova u ribolovnom moru Republike Hrvatske potrebna je dozvola, bez obzira obavlja li se s obale ili iz brodice. Rekreacijski i sportski ribolov na moru je dozvoljen u cijelom ribolovnom moru RH, a zabranjen je oko objekata marikulture, u lukama i lučicama, te na plažama i kupalištima od 1. svibnja do 1. listopada. Kod kupnje dozvole elektronskim putem (web shop) kupac vrši odabir ribolovne podzone ovisno o području ribolovnog mora RH u kojem namjerava pretežno obavljati ribolov. Odabir ribolovne podzone isključivo služi u statističke svrhe, a kupljena dozvola vrijedi za cijelo ribolovno more RH.

Dozvole za rekreacijski ribolov

Sve vrste dozvola za rekreacijski ribolov na moru izdaju se i kupuju u elektronskom obliku. Pored kupovine dnevnih i višednevnih elektronskih dozvola za rekreacijski ribolov na moru, moguće je kupiti i godišnje dozvole.

Prilikom kupnje dozvole za rekreacijski ribolov elektronskim putem, dozvola se potvrđuje serijskim brojem kojeg dodjeljuje sustav nakon obavljene kupovine. Po obavljenoj kupovini, na adresu elektroničke pošte dostavlja potvrda da je kupnja obavljena koja sadrži serijski broj dozvole.

Dozvolu elektronskim putem možete kupiti ovdje.


Dozvole za sportski ribolov

Godišnje dozvole za sportski ribolov na moru vrijede samo uz člansku iskaznicu HSSRM.

Dnevne i višednevne dozvole za sportski ribolov namijenjene su prije svega stranim državljanima. Ukoliko osoba posjeduje člansku iskaznicu svog matičnog Saveza za sportski ribolov, nije dužna kupovati člansku iskaznicu HSSRM.

Ukoliko nemate člansku iskaznicu svog Saveza dužni ste kupiti iskaznicu HSSRM čija cijena iznosi 50,00 kn odnosno 20,00 kn za osobe mlađe od 18 godina.

Dozvole za sportski ribolov prodaju se putem udruga članica HSSRM diljem Hrvatske.

Od 01.siječnja 2012. godine dozvole se izdaju u elektronskom obliku i moguće je po dogovoru izvršiti uplatu na račun kluba, a dozvola će biti dostavljena e-mailom.

Dozvolu za sportski ribolov možete kupiti i u:
PŠRD "Arbun"
Šetalište svetog Petra 2
21300 Makarska
Tel.: +385 (0)21 613 550

Više...

Aktivni odmor

Vidi sve
 

Nagrada Plavi cvijet 2012.

Akcija PLAVI CVIJET Hrvatske turističke zajednice uključuje ocjenjivanje uređenosti turističkih mjesta primorske Hrvatske kao cjeline i pojedinačnih elemenata.

Brela -
Vlažnost -
Tlak zraka -
Vidljivost -
Vjetar -
© TZ Brela 2014.       Development:   nove vibracije logo Nove vibracije d.o.o.