logo small
hr | en | de | cz | it | fr | pl | si | ru | sk

Izleti

Izleti u okolicu

IZLETNIČKI BRODOVI
 
Izletnički brodovi, Brela
U ponudi su cjelodnevni izleti na dva susjedna otoka Brač (Bol) i Hvar (Jelsa).

Program:
Izlet na 2 otoka (Brač/Hvar): cjelodnevni izlet, 9-18 sati
Ručak:
- mesni ili riblji meni
- piće uključeno u cijenu
- popust na grupe
CIJENA: cca. 300 kuna s obrokom
 
"BIBA": +385 98 909 9277
"SALVATOR": +385 98 909 9277
"MURTER": +385 91 611 7554
 
SPEED BOAT 
Brela - Povlja (Brač); 2h 15min; 180 kn; (7-12) 150 kn; (0-3) gratis
Brela - Pučišća (Brač); 3h; 210 kn; (7-12) 180 kn; (0-3) gratis
Brela - Bol (Brač); 3h, 300 kn
 
Informacije i rezervacije:
EN/HR +385 95 359 55 37
PL/DE  +385 95 509 80 11
CZ/SK  +385 92 165 39 56 
(Lučica Soline)
 

 

Brela su smještena na idealnom mjestu za jednodnevne i poludnevne izlete u obližnja mjesta. Većina jednodnevnih putovanja koja spajaju Brela s drugim odredištima u Dalmaciji omogućavaju istraživanje šireg područja. Izleti variraju od prastarog srca Dalmacije, Splita sa svojom antičkom i srednjovjekovnom jezgrom sagrađenom oko palače rimskog imperatora Dioklecijana, preko svjetski poznatog Dubrovnika do otoka Brača i Hvara, jadranskim središtima pismenosti i kulture.

Detaljne informacije mogu se dobiti u hotelima i turističkim agencijama.

MAKARSKA - kao centar rivijere i obalnog područja, bogata je kulturnim znamenitostima: gradski trg s  katedralom sv. Marka,  franjevački samostan s bogato opremljenim  malakološkim muzejem. Foto: Andrija Carli

SVETIŠTE VEPRIC U MAKARSKOJ - Na samom ulazu u Makarsku nalazi se svetište Vepric posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj, a osnovao ga je 1908.g. biskup dr. Juraj Carić (1867-1921), koji je tu i pokopan. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na svetište Lurd. Ovo je svetište veoma posjećeno tijekom cijele godine, a glavni su hodočasnički dani: 11.02, 25.03, 15. 08., 7. i 8.09.
Kontakt: svetistevepric@gmail.com , tel. +385 21 616 336. Foto: Željko Fistanić

SPLIT - grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture. Poznat je po sportovima i brodogradnji. Smješten je 45 km od Brela. Poludnevni ili cjelodnevni izleti brodom ili autobusom.
 

TROGIR - je najbolje očuvan srednjovjekovni grad na istočnoj obali Jadrana.  Dospio je  na popis UNESCO-vih spomenika svjetske baštine na kojem se nalaze najraritetnija svjetska bogatstva. (cca. 60                                                                     km)

OTOK HVAR - leži 15 nautičkih milja poprijeko od Brela. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, bogat romaničkim i renesansnim građevinama i mediteranskim ugođajem. Nosi ime hrvatske Madeire. Grad Jelsa, drugi po veličini na otoku poznat je po svojim plemenitim dalmatinskim vinima. Cjelodnevni izleti.

 

IMOTSKI - srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Brela (pl. Biokovo), blizu bogate plodne doline (Imotsko polje) s dobro održavanim vinogradima. Poznat po Modrom i Crvenom jezerima. Nekih 40 km od Brela, nudi potpuno drukčiji ugođaj od obale. Poludnevni izleti busom. EXPLORE IMOTSKI - GAZ TRAVEL IMOTSKI 

DUBROVNIK - romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom, perla je Jadrana. Smješten na najjužnijem kraju Hrvatske, 180 km od Brela.

 

MEĐUGORJE - svjetski poznato svetište, od Brela udaljeno svega 70 km. Turistima koji odsjednu u Brelima svakako preporučamo poludnevni ili cjelodnevni izlet autobusom, a hodočasnicima koji putuju u Međugorje, savjetujemo da se zaustave i u Brelima.

 

OMIŠ - obalni  srednjovjekovni grad smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine samo 20 km od Brela. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se ˝Radmanove Mlinice˝, izletničko mjesto poznato po kruhu ispod peke i svježim pastrvama.

BIOKOVO - Krenite na izlet u otkrivanje Parka prirode Biokovo. Oduševit će vas mnoštvo vidikovaca s prekrasnim pogledom na okolna mjesta u podnožju i otoke. Poželjno je da u istraživanje idete u organiziranim skupinama sa stručnim vođenjem. Moguće je i individualno planinarenje. Kartu planinarskih staza možete dobiti u Turističkoj zajednici Brela. Na području Parka prirode Biokovo ima dosta rijetkih i ugroženih biljaka stoga ih nemojte brati niti uništavati njihovo stanište, nemojte plašiti niti ubijati životinje niti uništavati njihova staništa.
Slobodni penjači mogu u uredu Turističke zajednice Brela  pronaći detaljnije informacije o penjačkim smjerovima na penjalištu „Brela“, koje mogu koristiti isključivo na vlastitu odgovornost.

MOSTAR - je stoljećima na raskršću različitih civilizacija i svaka od njih je u njega utkala dio svoje posebnosti.

RAFTING, CANYONING - su  avanture  koje traju po  3-4 sata, ali o njima se priča godinama. Mnogi se, zadivljeni ljepotama rijeke Cetine i adrenalinom koji izazivaju rafting i canyoning, vraćaju toj avanturi čim ponovno nađu slobodnog vremena.

FISH PICNIC - je izlet za one koji vole more, njegovu ljepotu i tipičnu dalmatinsku atmosferu: sunčanje, kupanje, pjesmu, dobra lokalna vina i svježe pečenu ribu.

SLAPOVI KRKE - rijeka Krka i 7 njezinih slapova čine prirodni i krški fenomen s ukupnim padom od čak 242 m. Krka je postala nacionalni park 1985. godine i 7. je po redu nacionalni park u Hrvatskoj. Poznat je po velikom broju jezera i slapova. (cca.125 km)

 KORČULA - obiluje prirodnim ljepotama posebne privlačnosti, vrijednih da ih se posjeti i upozna. U blizini grada Korčule je arhipelag dvadesetak nenaseljenih otočića obraslih gustom makijom.

PLITVIČKA JEZERA - najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Ona su jedina prirodna baština u Hrvatskoj uvrštena na popis svjetske baštine kulturnih vrijednosti. (cca. 290 km)  UNESCO – 1979. godine, među prvima u svijetu.

fl_leftOTOK BRAČ – Najveći je među dalmatinskim otocima. Dug je 40 km, ukupne površine 395 km2. Na otoku razlikujemo dva područja: niže priobalno oko cijelog otoka i visoko planinsko na kojem se uzdiže najviše brdo među jadranskim otocima Vidova gora (778 m). Cjelodnevni izleti u razna mjesta na otoku.

 

Agencije za organizaciju izleta

Turistička agencija NIK TOURS (online)
vl. Nikša Raos
GSM: +385 (0)98 286 627
E-mail: nik-tours@inet.hr

KOMPAS d.o.o
Office MAKARSKA
Šetalište Kralja Tomislava 17, 21300 MAKARSKA
Tel.: +385 (0)21 615 411
Fax.: +385 (0)21 615 522
E-mail: kompas@kompas.t-com.hr
Web: www.kompas-travel.com

ATLAS
Tel: +385(0)21 695 280
Fax: +385(0)21 615 522
E-mail: atl.makarska@atlas.hr
Web: www.atlas-croatia.com

 

Aktivni odmor

Vidi sve
 

Nagrada Plavi cvijet 2012.

Akcija PLAVI CVIJET Hrvatske turističke zajednice uključuje ocjenjivanje uređenosti turističkih mjesta primorske Hrvatske kao cjeline i pojedinačnih elemenata.

Brela -
Vlažnost -
Tlak zraka -
Vidljivost -
Vjetar -
© TZ Brela 2014.       Development:   nove vibracije logo Nove vibracije d.o.o.